Blue Origin’in Jeff Bezos’u şimdiye kadarki en genç ve en yaşlı astronotlarla birlikte canlı olarak uzaya fırlatmasını izleyin – TechCrunch

0
21

Blue Origin, tamamen yeniden kullanılabilir New Shepard uzay aracını ilk kez insanlarla birlikte Salı günü fırlatmaya hazırlanıyor ve Amazon kurucusu ve milyarder Jeff Bezos’u kardeşi ve iki rekor kıran astronotla birlikte gönderiyor. Yukarıdaki lansman canlı akışı 06:30 CDT (07:30 AM EDT/4:30 AM PDT) için planlanmıştır ve asıl kalkış saat 8 AM CDT (09:00 EDT/6 AM PDT) olarak hedeflenmiştir.

Tam uçuş profili, Blue Origin’in uzak West Texas tesisinden bir kalkış ve ardından Dünya yüzeyinden yaklaşık 62 mil yüksekliğe bir yükseliş içeriyor. Bezos, kardeşi Mark, 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Oliver Daemen de dahil olmak üzere gemidekiler, New Shepard kapsülü içinde 3 ila 4 dakika arasında ağırlıksızlık yaşayacaklar, ardından Dünya’ya geri dönmeden önce paraşütlerle yavaşlatıldı. Batı Teksas çölünde bir iniş ve ardından Blue Origin personeli tarafından bir kurtarma.

Bu, Blue Origin’in uçtuğu önceki 15 New Shepard uçuşundan zamanlama veya sıralama açısından önemli ölçüde farklı değil, ancak bu, gemide insanların bulunduğu ilk uçuş (dünyanın en zenginleri dahil), bu yüzden kesinlikle izlenmesi gereken kişi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz