Facebook’un büyük kesintisi, şirkete tahmini olarak 60 milyon dolar gelire mal oldu

0
33

Facebook, gelirinin çoğunu reklam satışlarından elde ediyor.

Angela Lang/CNET

Facebook’un büyük kesintisinin sosyal ağın cebine büyük bir göçük getirdiği bildiriliyor.

Fortune ve Snopes, dünyanın en büyük sosyal ağının, Instagram ve WhatsApp da dahil olmak üzere uygulamalarının Pazartesi günü 08:30 PT/11:30 AM ET’de çevrimdışı olmasından bu yana en az 60 milyon dolar gelir kaybettiğini tahmin ediyor.

CNET Daily News bültenini alın

En büyük haberleri dakikalar içinde yakalayın. Hafta içi teslim edilir.

Her iki satış noktası da şirketin ikinci çeyrek kazançlarını yayınlarken sağladığı rakamları kullanarak Facebook’un gelir kaybını 13:00 PT/4 pm ET itibariyle tahmin etti. Bu üç aylık dönemde, Facebook yaklaşık 29 milyar dolar gelir bildirdi. Bu, Facebook’un günde kabaca 319.6 milyon dolar, saatte 13,3 milyon dolar, dakikada 220.000 dolar ve saniyede 3.700 dolar kazandığı anlamına geliyor. Çıkışlar daha sonra bu sayıları, kesintinin ne kadar sürdüğüne bağlı olarak gelir kaybını hesaplamak için kullandı.

Tahminler, Facebook’un reklam işinde büyük bir kesintinin finansal etkisinin altını çiziyor. Şirket, hizmetlerini geri yüklemeye çalıştığını söyledi, ancak kesintiye neyin neden olduğunu söylemedi. Facebook şu anda bazı insanlar için yedeklendi.

Facebook, yaklaşık altı saat önce Twitter’da “Bazı kişilerin uygulamalarımıza ve ürünlerimize erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” dedi.

Sosyal ağ, kabaca 15:30 PT / 6:30 pm ET itibariyle, Facebook hizmetlerinin yavaş yavaş tekrar çevrimiçi hale geldiğini söyledi. Şirket, “Dünyanın dört bir yanında bize güvenen devasa insan ve işletmeler topluluğuna: üzgünüz” diye tweet attı. “Uygulamalarımıza ve hizmetlerimize yeniden erişim sağlamak için çok çalışıyoruz ve şimdi tekrar çevrimiçi olduklarını bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Bize tahammül ettiğiniz için teşekkür ederiz.”

Dünyanın her yerinde bize güvenen devasa insan ve işletmeler topluluğuna: üzgünüz. Uygulamalarımıza ve hizmetlerimize yeniden erişim sağlamak için çok çalışıyoruz ve şimdi tekrar çevrimiçi olduklarını bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Bize katlandığınız için teşekkür ederiz.

– Facebook (@Facebook) 4 Ekim 2021

Kaybedilen gelir, Facebook’un Pazartesi günü karşılaştığı tek finansal sorun değildi. Şirketteki hisseler, sosyal medya hisselerindeki geniş çaplı satış nedeniyle hisse başına yaklaşık %5 düşüşle 326,23$’a geriledi. (Twitter ve Snap’in her ikisi de %5’ten fazla değer kaybetti.)

Facebook hisselerindeki düşüş, CEO Mark Zuckerberg’in 121.6 milyar dolara düşen net değerini etkiledi. Bloomberg’e göre şu anda Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates’in altında ve dünyanın en zengin beşinci kişisi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz