YouTube geçmişinizi otomatik olarak silme

0
31

Çevrimiçi gizlilik – veya bunların eksikliği – önemli bir sorun haline geldi. Sonuç olarak, giderek daha fazla sayıda hizmet, kullanıcılarının gizlilik kaygılarıyla konuşan özellikler ekliyor. YouTube izleyicisiyseniz (ve bugünlerde kim değildir?), Bu endişelerden biri muhtemelen pazarlamacılara ve diğer üçüncü taraflara sizin hakkınızda bilmelerini istediğinizden daha fazla şey söyleyebilecek olan görüntüleme geçmişinizdir.

Bu tür izinsiz girişleri önlemenin bir yolu, bu geçmişi silmektir. Geçmişinizi daha önce manuel olarak silebilmenize rağmen (aşağıya bakınız), Google işlemi kısa süre önce otomatik hale getirmiştir, bu nedenle artık görevi düzenli olarak gerçekleştirmeniz için kendinize hatırlatmanıza gerek kalmaz.

YouTube hesabınızı geçmişinizi otomatik olarak silecek şekilde ayarlamak için:

YouTube geçmişiniz için Etkinlik kontrollerine gidin. Doğrudan oraya ulaşmak için bu bağlantıyı takip edebilir veya ana Google hesap sayfanızdan başlayabilirsiniz. “Veri ve kişiselleştirmeler” sekmesini, ardından “YouTube geçmişi”> “Etkinliği yönet” i bulup tıklayın.
YouTube Geçmişi altında, iki kutu göreceksiniz. Sağdaki kutu, YouTube görüntüleme ve arama geçmişinizin silinip silinmeyeceğini ve ne zaman silineceğini belirlemenize yardımcı olur. Daha önce bu sayfada hiç bulunmadıysanız, muhtemelen “Manuel olarak silene kadar etkinliğini sürdürme” ifadesini kullanacaktır. “Otomatik olarak silmeyi seç” bağlantısını gösteren bağlantının hemen altına tıklayın.
Google’ın YouTube geçmişinizi üç ay sonra veya 18 ay sonra silmesini seçebilirsiniz. Tercih ettiğinize tıklayın.
Tercihinizi onaylayın. Eğer derhal silinecek bir şeyiniz varsa, Google size bu noktada söyleyecektir (çünkü üç veya 18 aydan eski).

Bu arada, eğer işleri basitleştirmek ve geçmişinizi hiç kaydetmemek istiyorsanız, bunu da yapabilirsiniz. YouTube Geçmişi sayfasından başlayın ve soldaki kutuya bakın; YouTube geçmişinizin açık veya kapalı olduğunu söyleyecektir. Açıksa ve kapalı olmasını istiyorsanız:

“Ayarları değiştir” e tıklayın.
Biri “İzlemekte olduğunuz YouTube videolarını dahil et” ve diğeri “YouTube’da aramalarınızı dahil etme” yazan iki onay kutusu göreceksiniz. Her ikisinin de işaretini kaldırırsanız, söz konusu geçmişin koleksiyonunu duraklatırsınız.
Her ikisini de duraklatmak istiyorsanız, üstlerindeki anahtarı “kapalı” konuma getirin.

Son olarak, şu anda tüm görüntüleme geçmişinizden kurtulmak istiyorsanız:

YouTube Geçmişi sayfasında, üst arama kutusunun sağ tarafındaki üç noktayı tıklayın.
“Aktiviteyi sil” linkine tıklayın
Etkinliğinizi son bir saat, son gün, her zaman veya özel bir aralıkta silin. Sizi daha önce tarif ettiğimiz aynı otomatik silme seçeneklerine götürecek bir bağlantı da var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz